• Laura

Zombie keksići za Noć vještica!


Dekorirani keksići bez glutena spremni za noć vještica na bijeloj pozadini.

Ovu Noć vještica možete uživati u slatkim „strašnim“ zombie keksićima! Ovi keksići su bez glutena, lagano zelenkaste boje koje im je podario matcha prah, i jako zabavni za dekoriranje. Za pripremu vam je potreban kalup za rezanje malih gingerbread čovječuljaka koje inače viđamo u vrijeme Božića, a dekorirati ih možete po svojoj želji. Ako za dekoraciju budete koristili bijelu čokoladu vaši će keksići izgledati kao mumije! Takav je bio moj originalni plan dok nisam shvatila da kod kuće nemam bijele čokolade, pa je poslužila i tamna! :)

Pogledajte recepte i za doručak i ručak dostojne Noći vještica! Radi se o vrlo strašnoj kaši i punjenim paprikama koje će oduševiti sve one kojima ih stavite na tanjur!


Detalj bezglutenskog zombie keksića dekoriranog tamnom čokoladom i crvenom pastom za dekoraciju na bijeloj drvenoj pozadini.

Sastojci:

100 gr maslaca

1 vanilin šećer

Prstohvat soli

30 gr šećera

55 gr bezglutenskog brašna

100 gr zobenog brašna

75 gr kukuruznog škroba

1 žličica praška za pecivo (4 gr)

8 gr matcha praha

1 jaje

Za ukrašavanje:

Tamna ili bijela čokolada

Boje za ukrašavanje keksića

Postupak:

1. Hladni maslac narežite na manje komadiće i stavite u posudu. Dodajte mu šećer, vanilin šećer i prstohvat soli i lagano rukama stisnite maslac kako bi se povezao sa šećerom.


2. Pripremite brašna: bezglutensko brašno, kukuruzni škrob, zobeno brašno, prašak za pecivo, te matcha prah. Dodajte suhe sastojke u maslac i djelomično ih povežite.


3. Dodajte jedno jaje u smjesu, te ga prvo sjedinite s ostatkom tijesta uz pomoć špatule, a onda rukama umijesite kompaktno tijesto.


Više bezglutenskih keksića čovječuljaka pretvorenih u zombije na bijeloj pozadini.

4. Tijesto zamotajte u plastičnu foliju te stavite u hladnjak na 30 minuta.


5. Kada se ohladilo, tijesto prepolovite jer će vam biti lakše razvaljati manju količinu. Stavite ga između dva sloja plastične folije i razvaljajte na željenu debljinu između 0.5-1 cm. Izrežite čovječuljke.


6. Keksiće stavite peći na 180 stupnjeva 20 minuta.


7. Kada su se ohladili, po želji otopite tamnu ili bijelu čokoladu (možete staviti i malo kokosovog ulja ili maslaca dok se čokolada topi), te uz pomoć žlice dekorirajte keksiće. Ako budete koristili bijelu čokoladu, keksići će vam izgledati kao male mumije.


8. Obojanim pastama za dekoriranje keksića dodajte oči, usta i bilo koje druge detalje kako biste dobili keksiće spremne za Noć vještica!