• Laura

Zdrava kaša od ljubičastog batata za doručak

Updated: Oct 1, 2019


Ljubičasta kaša od batata u bijeloj zdjelici, s voćem, chia sjemenkama i medom.

Danas vam donosim jednu jednostavnu, pomalo neobičnu kombinaciju za doručak: kašu od ljubičastog batata! Ljubičasti batat postao je jedna od mojih omiljenih namirnica već od prvog zalogaja. Ima lagani cvjetni okus, teksturom je suši od narančastog batata, i veoma je zasitan, posebice u ovoj kombinaciji.


Ovaj recept je veganski, bez glutena i veoma jednostavan za napraviti. Preporučam kuhanje isjeckanog batata na pari, kako biste zadržali što više njegove fantastično žarke boje koja se normalnim kuhanjem počne gubiti. Kašu možete slobodno po svojoj želji ukrasiti svojim najdražim namirnicama, a ja ću vam napisati što sam ja sve stavila. Svakako preporučam maline i med, budući da maline daju dodatnu svježinu kaši koja je dosta zasitna, a med daje slatkoću kao jedini dodatni zaslađivač.


Kaša od batata žarko ljubičaste boje, s medom, maslacem od suncokreta i voćem.

Sastojci:

200 gr ljubičastog batata (jedan manji batat)

100 mL kokosovog mlijeka


Dodatci (možete mijenjati po želji):

½ banane

1 žličica chia sjemenki

1 žličica maslaca od sucokreta

1 žličica meda

Suhe šljive

Smrznute maline

Kokos za posipanje


Zdjelica u kojoj se nalazi ljubičasta kaša od batata s malinama, bananama, suhim šljivama i medom.

Postupak:

1. Jedan manji batat (200 gr) ogulite, te nasjeckajte na manje komadiće. Pustite da se kuha na pari dok potpuno ne omekša.


2. Skuhani batat premjestite u sjeckalicu ili blender, te dodajte 100 mL kokosovog mlijeka. Blendajte dok ne dobijete jednoličnu glatku smjesu.


Ljubičasta kaša od batata za doručak, bez glutena i veganska. S voćem, chia sjemenkama, i maslacem od suncokretovih sjemenki.

3. Premjestite u zdjelicu za posluživanje, te ukrasite svojim najdražim dodatcima. Ja sam stavila pola banane, chia sjemenke, med, nasjeckane komadiće suhih šljiva, kokos, smrznute maline, te maslac od suncokreta koji sam sama napravila. Umjesto toga možete staviti maslac od kikirikija ili badema, ili svoj najdraži čokoladni namaz. Dobar tek!