• Laura

Punjene Halloween Paprike


A fork takes out a black rice risotto out of a Halloween stuffed and baked bell pepper that is carved like a jack o lantern.

Volite li Noć vještica?


Čak i ako vam nije najdraža, ovaj recept toliko je zabavan za pripremu da bi vam mogao izmamiti osmjeh na lice, a ukoliko ste ljubitelj Noći vještica ovaj recept je savršen za vas! Ako servirate ovakav ručak sigurno ćete oduševiti kako manje tako i veće ukućane. Čak i ako ga radite samo za sebe, dobro ćete se zabaviti! Znam iz iskustva, kada sam testirala ovaj recept, radila sam ga samo za sebe i toliko sam se zabavila i nasmijala a moje veselje bilo je još i veće kada sam probala ovo jelo i shvatila da je ne samo vizualno zanimljivo nego i jako fino!


U ovom receptu punila sam paprike koje sam prethodno izrezbarila kako bi nalikovale na popularne bundeve koje su postale jedan od simbola Noći vještica. Koristila sam žute i crvene paprike, a količina punjenja bila mi je dovoljna za tri veće paprike. Ukoliko ih pronađete, možete koristiti i narančaste paprike koje će najviše ličiti bundevi. Za punjenje sam koristila crnu rižu koja, osim što je finog okusa i zdrava, uvelike pridonosi vizualnom efektu cijelog jela. Htjela sam postići dramatičnost, tamu i kontrast i zahvaljujući ovoj riži to sam i uspijela. Nadam se da ćete napraviti ovo jelo, dobro se najesti i zabaviti prilikom kuhanja!A yellow bell pepper carved like a jack o lantern and stuffed with a black risotto.

A red and yellow bell pepper sit side by side, both carved like jack o lanterns and stuffed with a gluten free rice risotto.


Sastojci:

3-4 žute, narančaste ili crvene paprike

1 šalica crne riže

1 kobasica

1 manji batat

1 češanj češnjaka

Sol, papar, timijan

Sir po željiPostupak:

1. Na tavu na koju ste stavili malo maslinovog ulja dodajte kobasicu koju ste prethodno nasjeckali na kockice, usitnjeni češnjak, te komadiće batata kojeg ste također narezali na manje kockice.


2. Nakon par minuta, dodajte i rižu te pustite na vatri oko minute, da se zacakli. Dodajte sol, papar i timijan, te podlijte s vodom. Kuhajte na laganoj vatri, uz povremeno miješanje dok se riža potpuno ne skuha. Crnoj riži potrebno je 30-40 minuta kako bi se skuhala.


3. U međuvremenu, operite paprike te im prerežite gornji dio. Želite ga prerezati kako bi kasnije poslužio kao poklopac za „zdjelicu“ od paprike.

A yellow stuffed bell pepper carved like a jack o lantern with black rice coming out of its carved mouth.

4. Iz paprike izvucite sjemenke, te izrezbarite oči i usta. Za ovaj dio koristila sam malen oštar nož, a oči sam izrezala u obliku trokuta. Za usta sam napravila polumjesec kako bi lice izgledalo nasmijano. Možete izrezbariti kakvo god lice želite, ali vjerujem kako su trokuti i polumjesec najjednostavniji.


5. Kada je rižoto gotov, pustite ga par minuta da se malo prohladi. Napunite paprike do vrha s rižotom, po želji dodajte sir, i vratite „poklopac“ na vrh paprike.


6. U lagano namašćenu posudu posložite paprike, te ih stavite peći na 180 stupnjeva 10 – 15 minuta, ovisno o tome da li želite da se sir samo rastopi i malo tvrđu papriku, ili želite da se paprika u potpunosti speče.


7. Poslužite odmah. Dobar tek!