• Laura

Mini kruščići od tapioke i sira


Mini kruščići od tapioke i sira u zdjelici, na sivom pladnju.

Scenarij: uhvati vas želja za nečim finim, toplim i slanim. Želite da bude hrskavo izvana i mekano iznutra. Da bude puno okusa i savršena grickalica uz film. I najbitnije od svega, da bude vrlo brzo gotovo - priprema u jednom bloku reklama tako da ništa ne propustite!

Rješenje: mini kruščići od tapioke i sira. Bez glutena, fine, tople, i slane. Hrskave izvana i mekane iznutra. I pune okusa sira i začinskog bilja. Gotove su u 20 minuta, a najzahtjevniji dio pripreme je ribanje sira ali na sreću koristimo mekan, topljiv sir!Sastojci:

1 jaje

100 gr naribanog sira

100 gr brašna od tapioke

2 žlice rižinog brašna

50 mL mlijeka

Češnjak u prahu, origano, bosiljak, sol


A hand reaches out for one tapioca and cheese bread ball.

Postupak:

1. U posudu dodajte jedno jaje i mlijeko te ih pjenjačom izmutite.


2. Dodajte 100 grama naribanog sira (ja sam koristila gaudu), te sjedinite s jajem i mlijekom.


3. U smjesu dodajte brašno od tapioke, češnjak u prahu, bosiljak i origano te sol te sve lagano umiješajte koristeći špatulu.


4. Budući da će tijesto sada biti još malo ljepljivo, dodajemo mu dvije žlice rižinog brašna, te nastavimo tijesto mijesiti rukama. Umijesimo ga dok ne dobijemo kompaktnu, ali mekanu, loptu koja se više ne lijepi.


5. Na pleh obložen papirom za pečenje slažemo manje kuglice od tijesta. Dakle, rukama odvojite malo tijesta, zarolajte ga u kuglicu, te stavite na pleh. Pečemo na 180 stupnjeva 15 minuta. Dobar tek!


Ukoliko odlučite napraviti ovaj ili neki drugi moj recept, voljela bih da ga slikate i objavite uz #cuisineshobaine ili da me tagirate @lavieshobaine kako bih vam mogla sve lajkati!! :)

Zdjelica puna tapioka loptica, na jednoj je vidljiv ugriz.